ALASKA

Alaska to około 3 – 4 letnia panna. Nie jest sunia dla początkujących. U Alasi uroda idzie w parze z haszczym charakterem. Niezadowolenie sygnalizuje burczeniem. Pracy też wymaga przyzwyczajenie do obroży bo potrafi ząbki pokazać. Wszystkie zachowania są do wypracowania, ale na to trzeba czasu i cierpliwości. Obserwując Alaskę możemy napisać,że dom z małymi dziećmi to nie jest dobry pomysł. Kotami jest żywo zainteresowana. Czy to zainteresowanie w celach konsumpcyjnych jeszcze nie sprawdzamy. Alasia to cudne i słodkie dziewczę. Tylko do wychowania i do nauki od podstaw. Z psami neutralna, nie zaczepia, kiełki schowane, ale słowa zabawa nie zna.
Siusia na trawce, nie na dywanie. Noc przesypia. Na smyczy ładnie maszeruje. Po pierwszych 5 km nawet zadyszki nie złapała. Alasi spacer wokół bloku nie wystarczy. Z nowym stadem już bierze udział w krótkich treningach. Pilnie pobiera nauki kenelowania. Zostaje już bez opiekunów, ale w towarzystwie stada psów nie sama.
W samochodzie grzeczniutka, ale chwila nieuwagi i wysadzi kierowcę z fotela 😉

Przed nami wszelkie szczepienia. Ze sterylizacją musimy poczekać bo nas panna cieczką uraczyła.
Alasia tymczasowo gości w Toruniu.