Avatar

AVATAR to kilkumiesięczne psie dziecko w typie alaskan malamute w wieku ok. 7 miesięcy. Co prawda dziecko waży 35 kg i wygląda jak mały niedźwiedź , ale przyjmijmy, że to jednak dziecko. Zachowania ma jak na maluśkiego szczeniaczka przystało. Kocha zabawy z psami i uwielbia przytulanie, drapanie i głaskanie. Prawdziwy duży miś do kochania.
Nie ma w nim agresji ani do zwierząt ani do ludzi. Toleruje koty.
Jeśli potencjalnych opiekunów nie odstraszy wzrost Avatara to może zyskać wspaniałego przyjaciela do zabawy, spacerów. Chłopakowi pewnie się jeszcze urośnie, a już na pewno rozrośnie.
To młodziutki psiak, który wymaga konsekwentnego opiekuna zdecydowanego na pracę z psem i zapewnienie mu odpowiedniej dawkę ruchu.
Samochodem maleństwo jeździ całkiem dobrze. Oczywiście jeśli do samochodu się zmieści 😉.
Na smyczy dziecko musi się nauczyć chodzić.
Nie wiemy jakie były jego losy. Wiemy, że długo się błąkał i ostatecznie został przypięty do łańcucha.
Z łańcucha uwolniła go niezawodna Marta
i przywiozła do Warszawy. Nikt nie spodziewał się, że jadąc po kilkumiesięcznego szczeniaka przywiezie psa wielkości niedźwiedzia , ale cóż jest to pies i nie ma co teraz rąk rozkładać tylko trzeba domu szukać.
Avatar zamieszkał w tymczasowym domku z ogrodem z 3 husky .
Czy nadaje się do mieszkania nie wiemy, ale jeśli się do niego zmieści i dostanie odpowiednią dawkę ruchu to może przy jego gabarytach mieszkanie potraktuje jak budę 😉.
Avatar przebywa w Warszawie
Kontakt w spawie adopcji Maja 607-524-509, maja@polnocniaki