DINO

DINO – jego około 7 lat życia to pasmo smutku i udręki.
Życie Dino przez pierwsze lata wyznaczyła długość łańcucha i twarda ręka „właściciela” Uwolniony z jednego więzienia trafia za kraty tym razem schroniskowego boksu.
Dino do łatwych nie należy, ale znający rasę na pewno sobie z nim poradzi. Nieufny do obcych , wybiera sobie tych co lubi i tych na których woli burczeć. Łańcuch i złe traktowanie wybiło piętno na jego zachowaniu, a brak stabilnego życia i dotyku przyjaznej ręki na co dzień też mu życia nie ułatwia.
Dino ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie i nie szaleje. W stosunku do opiekuna jest przyjacielski. Radośnie się przytula i wystawia brzuszek do drapania. Gdy Dino spotka swojego jedynego człowieka, pozna go dobrze i pokocha to stanie się najlepszym przyjacielem.
Dom umiarkowanie aktywny nastawiony na pracę z psem to dom idealny. Dino pięknie się uśmiecha i czule przytula, ale wyczuje najmniejszą słabość u opiekuna i może ją wykorzysta.
Odnajdzie się w domu z ogrodem i na pewno zaakceptuje też warunki kojcowe.
Jest zaszczepiony i będzie wykastrowany przed adopcją.
Przebywa w okolicach Lubania.