NACZOS

NACZOS – 8 lat na psim karku i jakie ma szanse na adopcje. Nie jest rasowy, nie jest młody ogromniasty, bardzo silny i ma 8 lat. Ile z tych 8 lat był szczęśliwy? Zapewne wcale. Czy udostępnienie Naczosa da mu szanse na lepsze życie? My wierzymy, że TAK. NACZOS ma 8 lat i początki psiej depresji. My to widzimy i pracownicy potwierdzają. Jednak nadal iskierka w nim się tli. Przeraźliwie smutny i zgaszony takiego Naczosa zastajemy. Natomiast w trakcie spaceru nabiera powolutku radości i wigoru. Kocha człowieka, nadal jest spragniony dotyku i przytulenie. Smycz zna, ale jego siła jest duża, a nawet bardzo duża. Zawody na przeciąganie liny na pewno wygra.

Jak się przywiąże do nowego opiekuna, będzie bronił i pilnował… Podobno był wyrzucony jak zepsuta „rzecz”,ponieważ leczyć czy karmić starego psa „po co”… Czasem ciężko dobrać słowa, gdy widzimy tęsknotę i rozpacz tak okrutnie porzucanych psów. Schronisko to jego dom, na szczęście Naczos trafił do Schroniska, w którym pracują ludzie z sercem i empatią. Paradoksalnie to od wolontariuszy i pracowników zaznał więcej dobrego niż od „byłych pseudo opiekunów” NACZOS NA CUD I NOWY DOM CZEKA W GRUDZIĄDZU Jest zaszczepiony i wykastrowany.