SHINE

Wiemy, że najlepszym lekarstwem dla SHINE będzie DOM. SHINE była długo bezdomna. Nie jest młoda, ale czy to oznacza wyrok na samotność… Określana na około 8- 10 lat. Spod naszej opieki wyszło do domów stałych już tyle starszych psów, tym bardziej mamy nadzieję, że i jej znajdziemy DOM. Stan w jakim została znaleziona świadczy o tym, że swoim życiu wiele musiała przejść złego. Pierwsza diagnoza to stan zagłodzenia, zęby w tak fatalnym stanie, że kilka zostało natychmiast usuniętych. Ma problemy z gryzieniem i przeżuwaniem. Sierść kiedyś przypominała haszcze futerko. Takie były początki. Obecnie wygląda odrobinę lepiej. SHINE to bardzo pozytywna suczka, bez cienia agresji do ludzi. Neutralna do zwierząt gdy nie jest zaczepiana. Na spacerach bardzo spokojna , nie ciągnie, nie szarpie na smyczy. Podbiega do opiekuna, domaga się czułości. Drapanko po brzuszku to ulubiona pieszczota Shiny. Stosunek do kotów nie jest znany. W domu z małymi dziećmi też nie wiemy jak się zachowa. Shina potrzebuje domu, który da jej poczucie bezpieczeństwa i pomoże zapomnieć o życiu jakie jej było dane doświadczyć. Shina na nowy dom czeka w Gorzowie