SOPEL

SOPEL ma około 8 lat. Wiódł do tej pory spokojne i stabilne życie bez większych trosk i smutków. Niestety cudnemu kochanemu chłopakowi wali się świat. Odszedł jego ukochany Pan i Sopel nie radzi sobie zupełnie bez niego pozostawiony sam w domu. Natłok obowiązków zawodowych i osobistych obecnych opiekunów skłania do poszukiwania domu, w którym Sopel nie będzie sam. SOPEL jest bardzo pozytywny do ludzi i do zwierząt. Nie ma w nim cienia agresji do nikogo. Wychowywany w warunkach domowych zachowuje czystość, nie boi się wielkomiejskiego ruchu. Spacer na smyczy nie stanowi problemu, a jazda w samochodzie doskonale jest mu znana. SOPEL będzie kochanym towarzyszem i jedynym przyjacielem, ale pod warunkiem, że zawsze będzie obecny ktoś w domu. Sopel ma lęk separacyjny, który na co dzień nie jest problemem dla kogoś kto nie pracuje lub pracuje z domu. Sopel grzecznie poczeka na każdy spacer, prześpi noc, przytuli się do kolan i będzie psem, którego pokochamy. Warunkiem jest obecność domownika lub chęć długiej pracy nad jego psychiką. Ze swoim Panem praktycznie się nie rozstawał więc wytłumaczyć teraz Soplowi, że Pana już nie ma, a Sopel musi zostać sam w domu nie jest łatwo. Sopel jest zaszczepiony, odrobaczony i ma chip. Przebywa w Katowicach