VENUS

NOWY ROK – nowe wyzwania i nowa haszcza panna zawitała pod nasz fundacyjny dach. Błąkała się w okolicach miejscowości Stoki woj. małopolskie. Widziano ją jak spała od ponad 2-ch tygodni pod lasem. Przerażona, wycofana i bardzo chuda.
VENUS – to około 2-letnia panna haszczanka.
Venus jest spokojna, wycofana i nieufna. W domu cicha, ale bardziej ze strachu. Leży i obserwuje. Nie wiemy co suczka przeżyła, ale na pewno potencjalny dom będzie musiał wykazać dużo cierpliwości i zrozumienia. Venus dobrze się czuje w psim towarzystwie. W domu i na spacerach szuka bliskości tymczasowych kolegów. Do obcych psów na spacerach jest neutralna.
Już ładnie sobie radzi na smyczy, a widok wielkomiejskiego ruchu przestaje ja paraliżować. Zaczyna się rozglądać, a nie szorować ze strachu brzuchem po ziemi. Nie wykazuje agresji do opiekunów ani do psów rezydentów, pod warunkiem, że jej miska z jedzeniem jest bezpieczna.
Zaczyna zachowywać czystość. Jak z zostawaniem samemu w domu, jeszcze nie wiemy. Stosunek do kotów na razie nie jest znany.
Venus przebywa w Domu Tymczasowym w Krakowie..
Kontakt w sprawie adopcji